27. septembrī notiks Dažādo kurpju diena – aicinājums uz solidaritāti un iekļaušanu

Dažādo kurpju diena

Sabiedrības integrācijas fonds 27. septembrī aicina piedalīties Dažādo kurpju dienā. Šī akcija simboliski aicina sabiedrību iestāties par sapratni, pieņemt un iekļaut cilvēkus ar funkcionāliem un garīga rakstura traucējumiem.

Piedaloties Dažādo kurpju dienā, ikviens var izrādīt atbalstu, uzvelkot atšķirīgus apavus katrā kājā. Šis žests atgādina par to, ka mēs visi esam unikāli un dažādi, un tikai “iekāpjot otra kurpēs”, mēs varam labāk saprast viens otru un radīt iekļaujošāku sabiedrību.

Sabiedrībā aizvien pastāv daudzi aizspriedumi pret cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, kas bieži vien kavē viņu iespējas dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Šī akcija ir iespēja parādīt, ka mēs varam mainīt attieksmi un palīdzēt radīt vidi, kurā ikviens tiek pieņemts tāds, kāds viņš ir.

27. septembrī uzvelc katrā kājā atšķirīgus apavus un dalies ar savu foto sociālajos medijos, izmantojot tēmturi #iekāpotrakurpēs. Iesaisti Dažādo kurpju dienā arī kolēģus, draugus, radus, paziņas un rīko šo akciju darbavietā, skolā vai citur.

Dažādo kurpju diena tika iedibināta 2023. gada rudenī, informatīvās kampaņas  cilvēku ar funkcionāliem un garīga rakstura traucējumiem un bērnu, kuri spiesti dzīvot ārpusģimenes aprūpē atbalstam “Iekāp otra kurpēs” ietvaros.

Plašāka informācija šeit.